19 januari 2012

Svärta Och Koffein


Lyxkaffemaskinen på jobbet gav upp i morse. Innan jag hade hunnit få tag i en kopp. Panik! I vanliga fall dricker jag inte så mycket kaffe. Ja ofta klarar jag mig helt utan. Men just nu är det långa och krävande dagar på jobbet som kräver svärta och koffein. Kanske dags att detoxa [?] Det tål att tänkas på men inte innan projektslut om några veckor. Innan dess kommer jag inte sluta. Punkt.

Snart kan jag förhoppningsvis avsluta för dagen och ta mig hemåt för att planera helgens middag när vänner kommer på besök. Förrätten har jag på klart. Men huvudrätten? Något gott men inte alltför komplicerat tack. Tips tas mer än gärna emot.

3 kommentarer:

Tenne sa...

Osso buccon som jag gjorde åt tjejerna sist uppskattades mycket, så det är ett tips. Köttet blir extremt mört om man lagar den dagen innan, och rödvin ist. för vitt ger extra smak. Men det kanske är för "ofin" mat för damen?

Frida W sa...

Getostfyllda kycklingrullar med caponata och tomatvnaigrette?
Banka kycklingfileer platta, lägg på lite salvia och en rejäl klick mjuk getost. Rulla ihop, linda prosciutto runt. Stek i stekpanna, eller bryn i förväg och släng i ugnen medan ni äter förrätt.
Caponatan och vinaigretten hittas här, på finska, men du kan ju nog det språket tillräcklig för att klara ett litet recept:
http://www.nelonen.fi/ohjelmat/sokkokokki/reseptit/caponataanbspjanbsptomaattivinegrettiä

Sjukligt gott, även enligt en ettåring.

Mikaela sa...

Tack för tipsen Tenne och Frida!! Och nej, inget är för ofint.. det är ingen nobelmiddag vi ställer till med. Båda av dom skulle jag faktiskt kunna tänka mig..