15 februari 2011

En Bild Säger Mer Än Tusen OrdBilden beskriver min situation just nu. Åkte hem från kontoret en stund tidigare idag tillsammans med våra projektledare och en applikationskonsult. Orsaken stavas d ö d s t r ö t t a. Taxin som tog oss hemåt hade minimalt baksäte. Så litet att man inte kunde annat än skratta när man försökte klämma in tre vuxna människor plus datorväskor och annat. Det kändes som om vi satt i bakluckan istället för i baksätet.

Hur som helst. Dagen var otroligt givande och jag har lärt mig mycket om utveckling och testning och annat som jag egentligen inte behöver veta så mycket om. Men jag har svårt att inte intressera mig för det när jag ser hur mycket dessa människor brinner för det. Men ooo vad det är skönt att få tillbringa några timmar ensam på sitt hotellrum efteråt. Jag älskar mina kollegor. Men ibland efter några dagar blir det bara för mycket av det goda. Jag längtar faktiskt hem. Lite i alla fall.

Så nu sitter jag här. Nerpackad under täcket i min stora säng. Jag läser kartan över Bukarest för att se var vi rört oss de senaste dagarna. Och trots att jag inte riktigt tror att staden är värd mina semesterdagar så kan jag nästan tänka mig att åka tillbaka just som turist. Jag har förstått att det är så mycket jag missat. Saker som kan vara svåra att uppleva på en jobbresa. Tillsammans med sina kollegor som alla har olika intressen.

Dricker vitamin i brustablettform som jag fick av en kollega eftersom hon tyckte jag såg trött ut och ville hjälpa mig. Och så väntar jag på telefonsamtal med info kring tid och plats för kvällens middag plus eventuell utgång. Man jag kanske skall ringa älsklingen istället för att höra hur han mår? Inte för att jag tror att han mår så mycket annorlunda än igår. Men det är alltid trevligt och lugnande att höra hans röst.

2 kommentarer:

AK sa...

Är det faktist en arbetsresa detdär när ni verkar ha det så mysigt på kvällarna? :)

Bukarest verkar ju faktiskt som en helt intressant stad, mycket mat och nöjen, hur dyrt är det där annars?

Psst, snälla kolleger du har, kläm i dig en par extra vitamintabletter bara, det en del mörk vinter kvar här uppe ännu att vitaminisera sig genom!

Mikaela sa...

Jo det var faktiskt en arbetsresa.. rätt tuff sådan. Men det uppvägdes av att den gav mig stor förståelse och mycket lärdom att ta med mig hem :)

Staden i sig hann jag tyvärr inte se så mycket av, men kollegorna är underbara och roliga och släpper loss och ger mig massor av ny energi!

Pratar vi priser skulle jag säga att shopping håller samma priser som hemma., mat och dryck är dock billigare. Boende har jag svårt att uttala mig om med tanke på att hotellet jag bodde på håll väldigt hög standard i jämförelse med många andra (enligt kollegor som varit där x antal gånger)..