3 februari 2011

Energigivande Samtal Med Familjen

Det här är en hektisk vecka. Onsdag till och med fredag läser jag en fördjupande kurs i projektmetodologi som anpassats enkom för vårt företag. Många intressanta diskussioner, många galna idéer och många goda skratt. Men jag har mycket att lära mig och ta till mig. En kväll som denna var det därför extra viktigt att få tillbringa tid i telefonen tillsammans med kära familjemedlemmar. Egentligen kände jag mig för trött för att prata, men märkte snabbt att det gav mängder av energi.

Först på kö var kära mamma. Vi pratade om en inredningskurs jag skall gå i vår som resulterade i en affärsidé. Ett nytt familjeföretag. Sedan diskuterade vi skapande och inspiration och hon berättade om en vernissage samt utställning som hennes keramikförening skall ha i början av sommaren. Tråkigt att jag kommer att missa denna. Sedan var jag tvungen att berätta lite mer kring min kommande jobbresa till Rumänien och hon undrade såklart när jag skulle komma hem och hälsa på. Och så pratade vi om annat som mammor och döttrar kan tänkas prata om..

Sedan ringde min allra bästaste syster för att kolla läget. Vi pratade studier eftersom hon är i slutskedet av sina och jag önskar henne all lycka till. Jag kommer ihåg hur svårt det ibland var att hitta ork och motivation. Men om någon klarar det så är det hon. Vi pratade lite jobb och framtid. Hon berättade om luncher och träffar med vänner och drinkkvällar och annat som fick mig att drömma mig några år bakåt i tiden. När jag fortfarande var oförskämt ung.

Sedan flippade samtalet ur totalt som det oftast gör när jag börjar höra fel. Eller höra det jag vill höra. Vi diskuterade beteendet när man nyss halkat på isen och ligger raklång framför en skumpub med fulla gubbar som inte rör en fena och troligtvis inte ens bryr sig om att någon inkräktat på deras territorium. Sedan funderade vi på ifall aporna i Djungelboken rökt på. Och annat liknande. Ja ni vet. Sådant som systrar ibland funderar över när ingen annan hör..

2 kommentarer:

Tenne sa...

Familjeföretag, höh? Får ja va mee ;) Och Disney a' sent sextiotal...klart aporna hade rökt på! No doubt about it.

Mikaela sa...

Ja vi hittar säkert en roll för dig i företaget också sis..