1 september 2011

Tänk Så Fel Det Kan Bli

Som jag berättade åt vi ute igår. Förväntningarna var höga från min sida eftersom jag ätit brunch på stället tidigare och varit riktigt nöjd. Och älsklingen verkade också förväntansfull med tanke på att han inte hade en aning om vart vi var på väg. Middagen blev dock något av en besvikelse.

Vi kom in och satte oss till bords med varsin meny. Vi hann inte annat än öppna menyn innan en i personalen hoppade på oss med frågor om dryck. Man blev liksom lite paff och vi bad dom vänta en stund. Vi hittade hur som helst både dryck, förrätt och huvudrätt som lät gott och lade vår beställning.

Förrätten var tyvärr en besvikelse från älsklingens sida som beställde vitlöksmarinerade sniglar. Beställer man det så förväntar man ju sig kanske en liten gjutjärnspanna med sniglar boende i varje grop. Men nej. Sniglarna låg friterade på en bädd av sallad. Av smaken att döma så kunde det lika väl varit i-princip-vad-som-helst som friterats. Och över det hade kocken smulat något som närmast kan beskrivas som småkakor och vit sås ur tub. Hur tycker ni det låter??

Till huvudrätt beställde älsklingen in en skaldjurstallrik som i sig faktiskt var helt ok. Förutom att allt då var alldeles för salt. Jag fick in en risotto som tyvärr mest såg ut som en gulaktig klump som någon stoppat i sig för att senare kasta upp den samma. Ja ni hör ju hur detta låter! Lägg till ytterligare ett par småincidenter så kan ni ju tänka er hur fel kvällen kändes. Personalen frågade vad vi tyckte och det är inte ofta man rakt ut säger hur man tycker och känner. Men nu gjorde vi det. Det blev en lite halvjobbig stämning men det slutade med att vi fick -10% på hela notan och det är ju alltid något.

Vilken tur att i varje fall födelsedagsgåvan var till belåtenhet. Vi tröstade oss med en stor påse godis och en varm skön bastu innan vi gick till sängs. Så nu vet ni hur vår gårdagskväll såg ut. Snopet. Nästan lite dråpligt. Antar att det kan bli såhär ibland eftersom vi båda är väldigt bortskämda med bra matupplevelser från jordens alla hörn. Bättre lycka nästa gång!Inga kommentarer: