7 juni 2011

Underbara Helg. Varför Så Kort?

På jobbet efter fem underbara dagar av ledighet. Och vilken tur vi haft med vädret sen! Sol och värme som fyllt på mitt energilager. Man vet ju aldrig när det kan behövas..

På torsdagen firade vi älsklingens underbara brorsons ettårsdag ute på Vindö i Stockholms skärgård. Dagen efter var det dags för ytterligare en födelsedag för en nära vän. En riktig champagnefest till långt in på småtimmarna. Nya bekantskaper och intressanta diskussioner fyllde kvällen. Lördagen tillbringade vi ute vid Lilla My. Det var dags att rengöra segelbåten inför sommarens seglatser, men även picknick och solbad hanns med.

På söndagen styrde vi sedan kosan mot Nynäshamn med slutdestination Nynäs Havsbad. Vi tillbringade ett par timmar i själva Nynäshamn. Tyvärr var det mesta stängt eftersom det var söndag. Hittade dock en koloni av söta små stugor nere vid hamnen. Det blev lunch vid rökeriet. Ooo så gott! Sedan fika innan vi körde ut till havsbadet.

Resten av dagen tillbringades sedan, endera i den vedeldade bastun med en utsikt man nästan kunde dö för, eller i någon av de varma bad- tunnorna. Ett par dopp i havet blev det också. Trots att vattnet var kallt gick det inte att motstå. Kvällens middag höll toppklass. Eller vad sägs om oxfilécarpaccio med grillad sparris och västerbottenost, kalventrecote till huvudrätt, samt till dessert lakritsparfait med hallonsorbet och färska bär. Inte illa! Eller hur.

Hemfärd mot Stockholm skedde på måndag förmiddag och resten av dagen tillbringades på en filt på Fågelöudde, Lidingö. Syster yster träffade upp oss på stranden senare på eftermiddagen och jag fick några timmar tillsammans med henne innan hon beger sig ut på jobbresa och jag hem till Vasa senare i veckan. Trots att jag hunnit med allt detta kändes helgen så otroligt kort. Det får mig att se fram emot långhelg hemma i Vasa om några dagar..

Inga kommentarer: