17 januari 2011

Inre Och Yttre Balans

Jag har bokat in mig på ett pass power yoga idag efter jobbet. Jag har tidigare testat olika prova-på-pass på några yogacenter runt om i Stockholm men aldrig blivit riktigt nöjd med vare sig upplägget eller ledarna. Men jag ger det ett nytt försök och testar passet på gymmet istället.

Jag känner att jag den närmaste tiden behöver fokusera på mitt eget välbefinnande och yoga sägs utveckla både ens inre och yttre balans. Power yoga sägs vara en relativt tung fysisk typ av yoga. Man tränar statisk och dynamisk styrka, balans och rörlighet. Men just nu är det mest är den mentala avkopplingen jag vill åt..


Om jag upptäcker att yoga är min grej kanske ni hittar mig på något retreat i Indien eller Thailand om något år. Trots att jag aldrig gett yoga en ärlig chans har jag alltid drömt om att tillbringa ett par veckor på ett retreat där välmående, lugn och harmoni står i fokus.

Älsklingen skall på provpass på en boxningsklubb idag och jag hoppas det är något som faller honom i smaken. Om han blir frälst kanske även jag testar på. Vid detta lag borde ni veta att jag inte är rädd för lite hårdare tag.

2 kommentarer:

Tenne sa...

Poweryoga är kanske inte det ideala för avkoppling (eller åtminstone har inte jag nått det stadiet på långa vägar än). Men styrka, smidighet och balans kan jag skriva under på! ...och så ska man ha tålamod :)

Mikaela sa...

Jag kände mig väldigt lugn och avslappnad efteråt. Men idag känner jag verkligen att musklena fått arbeta :D