17 januari 2011

Vikten Av Kvällsrutiner

Den sista tiden har vi haft lite problem med sömnen hemma hos oss. Det kan bero på många olika faktorer. Dels kan det bero på placering av säng, temperatur och ljuskällor. Men även på faktorer som stress och dåliga vanor vi skaffat oss under julhelgen. Sådana som inte riktigt vill släppa taget.

Hur som helst har jag och älsklingen lagt upp en plan för hur kvällarna bör se ut för att kroppen skall förstå att det är dags att varva ner. Att det är dags att sova. Den är inte en väldigt specificerad plan och det tycker jag inte heller att den behöver vara. Men sista timmen innan man lägger sig bör man inte utsätta sig själv för alltför mycket stimulans i form av ljud och ljus och annat som får tankarna att spinna.

Om ni har något tips på hur ni varvar ner inför natten, hör gärna av er!

Inte helt fel att få somna i denna från Design Mobel..

4 kommentarer:

Milottan sa...

Någon sa att man ska inte ligga med huvudet åt väster utan åt öster för Du rullar man upp mot väster när man vaknar och det liksom blir rätt håll. Man får ha kompass! Dessutom ska man inte ha speglar i sovrummet fast det är ju feng shuin som säger så.
Hälsningar Milott

Mikaela sa...

Tack för tipset! Kanske nåt att fundera på :)

AK sa...

Varva ner och tänka på nåt annat som du själv säger!
För några år sedan då jag sov dåligt fick jag tipset att stäga av dator och tv absolut senast en halvtimme innan jag skulle gå och sova. Ljuset från dem kan lura hjärnan att tro att det inte är sovdags på lääänge ännu.

Sedan så är det ju detdär klassiska att man inte ska göra saker i sängen (nej, jag menar inget snuskigt nu!), inte diskutera dagen/nästa dag/veckoslutet, inte läsa bok eller tidning, allt det kan man göra i soffan innan. Fast jag måste erkänna att vi är grymt dåliga på det här i huset...

Mikaela sa...

Det är ungefär så vi resonerat ja :)